Najlepszy sposób na zrobienie bezglutenowego sernika

Kuchnia

Czy jesteś jednym z tych, którzy mają słodki ząb i nie mogą oprzeć się żadnemu słodkiemu daniu, zwłaszcza jeśli jest ono słodzone? Jeśli tak, to powiem Ci, że musisz zrezygnować z cukru i słodyczy.

Wszyscy wiemy, że cukier nie jest dla nas dobry, sprawia, że przybieramy na wadze, mamy problemy z sercem i inne poważne problemy zdrowotne. Tak więc, jeśli cierpisz na cukrzycę, to musisz ograniczyć spożycie cukru i przestać spożywać słodycze.

Ale jeśli nadal lubisz jeść cukier, to możesz zrobić sernik bezglutenowy. Jeśli myślisz, że sernik to deser i nie możesz go jeść rano, to powiem Ci, że możesz go zrobić i spożywać rano.

Sernik to słodki deser, który jest bogaty w białka i tłuszcze. Dzięki temu utrzyma Cię w pełni sił i sprawi, że będziesz czuł się zadowolony. Aby zrobić bezglutenowy sernik, będziesz potrzebować mąki bezglutenowej, mąki migdałowej, mąki kokosowej i jajek.

Składniki:

2 filiżanki mąki migdałowej

½ szklanki mąki kokosowej

¼ filiżanki gumy ksantanowej

3 jajka

1 łyżka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

szczypta soli

1/8 szklanki oleju kokosowego

1/8 szklanki roztopionego masła

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Nasmaruj formę do pieczenia i odstaw na bok.

Teraz weź miskę i wymieszaj wszystkie składniki, tworząc gładkie ciasto.

Weź nóż i wlej ciasto do formy do pieczenia i piecz przez 40 minut.

Pozwól mu ostygnąć i ciesz się nim!

Wnioski:

Jeśli szukasz zdrowego i bezcukrowego deseru, to jest to idealny przepis dla Ciebie. Możesz zrobić różne desery, mieszając składniki i robiąc ciasto.