Jak zrobić sos do spaghetti

Kuchnia

Sos do spaghetti to podstawowy i niezbędny składnik włoskich potraw. Jeśli zastanawiasz się dlaczego? Cóż, to dlatego, że sos sprawia, że makaron smakuje lepiej i jest bardzo łatwy do wykonania. Jeśli szukasz prostego i łatwego sposobu, aby Twój makaron smakował lepiej, to musisz wypróbować poniższy przepis.

Składniki:

2 średnie cebule

1 filiżanka pomidorów pokrojonych w kostkę

1/2 filiżanki pokrojonej w kostkę marchewki

4 ząbki czosnku

1/4 szklanki oliwy z oliwek

1 łyżeczka pokruszonych płatków czerwonej papryki

Sól do smaku

Pieprz do smaku

Parmezan

Jak zrobić:

Pokrojone w kostkę pomidory i marchewkę włożyć do rondla i gotować przez 20 minut. Po 20 minutach dodaj cebulę, czosnek i czerwone płatki papryki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Przykryj i pozwól mieszance gotować się przez kolejne 15 minut.

Dodaj oliwę z oliwek i dobrze wymieszaj.

Teraz przelej do miski i dobrze wymieszaj. Posyp trochę parmezanu na wierzchu. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Jeśli szukasz prostego i łatwego sposobu, aby twój makaron smakował lepiej, to musisz spróbować powyższego przepisu. Jest to bardzo łatwy i szybki przepis. Wystarczy wykonać kroki i otrzymasz pyszny i smaczny sos do spaghetti.