Jak zrobić domowy dżem truskawkowy z galaretką truskawkową

Kuchnia

Dżem truskawkowy jest jednym z najsmaczniejszych smarowideł, które są wykonane ze świeżych truskawek. Dżem truskawkowy jest bardzo łatwy do wykonania i można go podawać na różne sposoby. Możesz podać ten domowy dżem truskawkowy w tostach lub herbatnikach.

Dżem truskawkowy to słodzone przetwory owocowe, które mają bogaty smak i są bardzo popularne w kuchniach. Jest to jedno z najbardziej użytecznych dań, które jest przygotowywane w lecie, a także w zimie.

Zobaczmy, jak zrobić domowy dżem truskawkowy z galaretką truskawkową.

Składniki:

Świeże truskawki- 3 filiżanki

Cukier – 1/4 filiżanki

Galaretka truskawkowa- 1 filiżanka

Wskazówki:

1. Umyj truskawki i pokrój je na małe kawałki.

2. Wszystkie składniki wrzucamy na patelnię i gotujemy, aż powstanie gęsta masa.

3. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie umieścić w lodówce na 24 godziny.

4. Kiedy jest całkowicie schłodzony wtedy przechowuj go w szczelnym pojemniku.

5. Podawaj go do tostów lub herbatników.

Podpowiedź:

Dżem truskawkowy może być również przechowywany w lodówce przez 7 do 10 dni.

Możesz również spróbować tych przepisów:

Przepis 1: Chocoalte Banana Smoothie

Przepis 2: Domowe lody brzoskwiniowe