Jak zrobić pierogi z nadzieniem serowym

Kuchnia

Są pewne okazje, kiedy chcesz zrobić pierogi dla specjalnych gości, ale prawda jest taka, że nie masz umiejętności, aby zrobić pierogi. Teraz jednak nie ma to znaczenia, ponieważ istnieje kilka sposobów na zrobienie pierogów z serem i jest tylko kwestią czasu, kiedy staniesz się mistrzem w tym zadaniu.

Pierogi z serem są nie tylko smaczne, ale również bardzo łatwe do wykonania. Wszystko czego potrzebujesz to dobrej jakości ciasto i farsz serowy.

Składniki:

Na ciasto:

3 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 szklanki masła

1 jajko

1 łyżka mleka

Sól

Dla farszu serowego:

2 filiżanki startego sera

1 łyżka mąki

1 łyżka bułki tartej

1 łyżeczka pieprzu

Masło

Sposób:

Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Ubij jajko i dodaj do niego mleko. Zrób dołek na środku mąki i dodaj do niego masę jajeczną. Wymieszaj dokładnie składniki, aż uzyskasz gładkie ciasto. Pozwól ciastu odpocząć przez co najmniej 15 minut. Rozwałkuj ciasto według własnych potrzeb.

Do nadzienia:

Roztop masło na patelni i pozwól mu ostygnąć. W innej patelni, umieścić mąkę i mieszać przez minutę. Dodaj pieprz i sól. Ciągle mieszaj. Dodaj ser i dobrze wymieszaj. Kiedy stanie się miękki, dodaj mąkę i bułkę tartą. Dobrze wymieszać. Do masy serowej dodaj jajko i mleko.

Teraz farsz serowy jest gotowy. Farsz jest gotowy, gdy masa jest puszysta, a ser miękki i roztopiony. Odłóż farsz na bok.

Teraz, ciasto jest gotowe. Rozwałkuj je do pożądanego rozmiaru i potnij na małe kółka.

Weź okrąg z ciasta i umieść w nim łyżkę farszu serowego. Następnie złóż ciasto na farsz serowy i zaklej brzegi. Powtórz ten sam proces dla pozostałych kółek z ciasta.

Ułóż pierogi z serem na blasze i posmaruj je jajkiem. Piec pierogi w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Wnioski:

Możesz zrobić różne pierogi z serowym farszem. Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten post. Dzięki za przeczytanie!