Jak zrobić sos koperkowy do gorącej ryby

Kuchnia

Czy myślisz o gotowaniu czegoś na obiad, ale nie wiesz, co ugotować? Istnieje wiele opcji dostępnych dla Ciebie do gotowania, ale jeśli nie wiesz, co ugotować, wtedy jest rozwiązanie dla niego. W tym artykule powiem Ci jak zrobić sos koperkowy do gorącej ryby.

Sos koperkowy do gorącej ryby można łatwo zrobić w domu, a przepis jest bardzo prosty. Zacznijmy więc od składników.

Składniki:

Koperek

Sól

Masło

Biały ocet

Oliwa z oliwek

Curry w proszku

Czosnek

Pieprz

Metody:

Przede wszystkim posiekaj koperek i włóż go do miski. Wymieszaj masło z oliwą z oliwek i dodaj biały ocet, aby się zsiadło. Dodaj curry w proszku i czosnek do zsiadłego masła i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj do mieszanki sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Wreszcie, wlać mieszaninę do patelni i gotować. Podawaj na gorąco i ciesz się smakiem.

Wnioski:

Wiem, że sos koperkowy do gorącej ryby jest bardzo smaczny, a aromat koperku jest tak dobry, że nie możesz się doczekać, aby go zjeść. Sos koperkowy do gorącej ryby jest łatwy do przygotowania i nie musisz iść do żadnej restauracji, aby spróbować sosu koperkowego. Wystarczy, że zastosujesz się do tego przepisu, a otrzymasz pyszny sos koperkowy.