Jak zrobić kaszę i kaszkę kukurydzianą

Kuchnia

Nie wiem dlaczego ludzie nazywają kaszę kukurydzianą kaszką, ale kiedy byłam w dzieciństwie jadłam to danie. W czasach mojego dzieciństwa moja mama robiła to danie na śniadanie. Bardzo dobrze pamiętam jego smak.

Składniki, których użyjesz do zrobienia tego dania to mączka kukurydziana i woda. Aby zrobić to danie, będziesz musiał zagotować wodę, a następnie dodać mączkę kukurydzianą do wrzącej wody.

Procedura wykonania tego dania jest bardzo prosta. Wystarczy dodać mączkę kukurydzianą do wrzącej wody i wymieszać ją. Po dodaniu mączki kukurydzianej do wrzącej wody, mieszaj ją bez przerwy przez 15 do 20 minut.

Kiedy skończysz mieszać, możesz wyłączyć kuchenkę. Pozwól mu ostygnąć przez 30 minut, a następnie wyjmij go z garnka. Możesz dodać miód do kaszki kukurydzianej, aby uczynić ją słodszą.

Wnioski:

Jeśli szukasz łatwego sposobu na smaczne śniadanie, to możesz wypróbować ten przepis. Pamiętam jak jadłam to danie w dzieciństwie i na pewno zrobię je dla moich dzieci. Mam nadzieję, że podobał Ci się przepis i jeśli masz jakieś pytania, to możesz je skomentować poniżej.