Twarda wołowina jak ją zachować i jak najlepiej wykorzystać

Kuchnia

Wołowina jest najlepszym źródłem białka i posiada wszystkie niezbędne aminokwasy. Ale problem polega na tym, że jest to bardzo drogie mięso i nie możemy sobie pozwolić na jego częste kupowanie.

Ale nie martw się, możesz zrobić z niej jak najwięcej, wystarczy wykonać poniższe kroki, aby przygotować ją w pyszny sposób.

Zrób wywar

Aby zrobić dobry wywar, po pierwsze, gotuj kości wołowe, warzywa i zioła w wodzie przez godzinę. Pozwól mu ostygnąć i przefiltruj go.

Grilluj

Grillowanie sprawi, że wołowina będzie delikatna i soczysta. Aby grillować wołowinę, rozgrzej grill przez 30 do 45 minut. Następnie umieść wołowinę na grillu. Gotuj przez 10 do 12 minut.

Dodaj sól

Sól sprawi, że wołowina będzie miała lepszy smak. Posyp trochę soli na mięso i dobrze wymieszaj.

Dodaj przyprawy

Dodaj do mięsa trochę przypraw. Użyj przypraw, które pasują do smaku mięsa. Niektóre przyprawy to cynamon, czosnek, rozmaryn, papryka i pieprz.

Ugotuj

Gotowanie wołowiny jest nieco kłopotliwe. Jeśli gotować go przez zbyt długi czas, a następnie mięso będzie się suszyć i jeśli gotować go przez mniej czasu, a następnie mięso będzie twarde i chewy.

Wnioski:

Możesz użyć powyższych wskazówek, aby jak najlepiej wykorzystać swoją wołowinę. Twoi przyjaciele z pewnością będą cieszyć się pysznym daniem.