Jak zrobić prosty sos do Spaghetti Carbonara

Kuchnia

Jeśli chodzi o włoskie jedzenie, wszyscy mamy wspomnienia o pysznym sosie carbonara. Jest to jajowaty sos z boczku, sera i śmietany i jest to klasyczne danie dla włoskiego makaronu.

Ale nie każdy może zrobić pyszny sos carbonara, zwłaszcza jeśli nie jesteś ekspertem w gotowaniu. W tym poście nauczę Cię szybkiego i prostego sposobu na zrobienie smacznego sosu carbonara i będziesz mógł się nim cieszyć z wielkim uczuciem.

Składniki:

Bekon

Ser

Pieprz

Sól

Oliwa z oliwek

Ser rozdrobniony

Spaghetti

Czosnek

Pietruszka

Papryka

Pomidory

Cebula

Gałka muszkatołowa

Cayenne

Szałwia

Jak zrobić sos do spaghetti carbonara:

Weź patelnię i dodaj oliwę z oliwek, następnie podsmaż boczek i czosnek, aż będą lekko brązowe i chrupiące.

Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez 2 minuty.

Dodaj pomidory i rozdrobniony ser i pozwól mu się gotować przez 1 do 2 minut.

Dodaj sól i pieprz i wymieszaj wszystko dobrze.

Teraz dodaj spaghetti i dobrze wymieszaj.

Przykryj patelnię pokrywką i pozwól jej gotować przez 8 do 10 minut.

Gdy się ugotuje, posyp gałką muszkatołową i cayenne i wymieszaj.

Wreszcie, podawaj na gorąco i ciesz się nim.

Wnioski:

Powyższe kroki sprawią, że staniesz się doskonałym mistrzem sosu carbonara i będziesz się nim cieszyć z wielkim uczuciem. Ten przepis jest doskonałym wyborem dla tych, którzy nie mają dużo czasu na gotowanie lub nie lubisz skomplikowanych przepisów.